FIDATO IS SPECIALIST IN

Cultuur

In de cultuursector staat naast informatie overdracht, de beleving van je bezoekers centraal in al je activiteiten. Een avondje schouwburg, een museumbezoek of juist liever naar een concert of een festival, de cultuursector wil bezoekers een fijne dag of avondje uit laten beleven waar nog wel even over nagepraat wordt. De restricties en belemmeringen tijdens de coronapandemie hebben veel uitdagingen gegeven en de cultuursector in belangrijke mate genoodzaakt om te digitaliseren. Online werden tijdens de lockdown hele concerten gestreamd en was het mogelijk om virtueel tentoonstellingen te bezoeken. Echter, door de behoefte aan het fysiek deelnemen aan events of het bezoeken van locaties, desnoods met beperkte maatregelen, zien we steeds vaker verschillende oplossingen om publiek te betrekken. 

Narrowcasting

Een van de veelvuldig gebruikte toepassingen binnen de cultuursector is narrowcasting; een techniek die het middels beeldschermcommunicatie mogelijk maakt om dynamische content met een specifieke doelgroep op een specifieke locatie naar wens te delen. Denk aan functionele zaken zoals aanvangstijden van voorstellingen of shows, line ups of wegbewijzering. Daarnaast zien we beeldschermcommunicatie steeds vaker toegepast worden voor het creëren van beleving tot en met experience. Narrowcasting wordt ingezet voor zeer uiteenlopende doeleinden die bijdragen aan een optimale beleving onder jouw bezoekers. Wij geven je een advies op maat met betrekking tot het optimaal  benutten van deze toepassing en ook de uitvoer van dit advies nemen we voor onze rekening. 

Servicepartner events

Over beleving gesproken! Als servicepartner ondersteunen wij events met audiovisuele middelen en contentcreatie bij publieke, bedrijfsmatige en culturele evenementen. Hoe fijn dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de (audiovisuele) technische toepassingen die bij zo’n evenement komen kijken. Hoogstaande geluidskwaliteit door zowel microfoons als geluidsversterking en een goed zicht van sprekers en artiesten door onze kennis over lichtgebruik. Wij nemen dit uit handen zodat jij optimaal kunt genieten van een succesvol evenement!

Onze klanten in de cultuursector

Deze bedrijven uit de cultuursector hebben wij geholpen met de inzet van audiovisuele toepassingen.