Big Water Hack 2024

Tijdens the Big Water Hack 2024 sloten 50 deelnemers zich 24 uur op op een industriële locatie om samen aan ideeën te werken. Maar daar moest wel wat voor gebeuren. Wij zorgden voor alle faciliteiten en techniek om dat mogelijk te maken; een ware audiovisuele beleving en een zorgeloze ondersteuning.

Klant

Het Waterschapshuis

Uitdaging

Wifi en stroom voor 50 deelnemers

Bijzonderheden

24-uurs support bij hackaton

De uitdaging

’50 mensen die 24 uur lang onder hoge tijdsdruk werken aan verschillende scenario’s voor de toekomst van waterbeheer. Die willen zich bezighouden met hun hackaton, niet met technische randzaken.’ Dus vroeg de organisatie ons om alles te doen wat nodig was voor een perfect zorgeloos event. Hoewel de industriële omgeving, inclusief vintage meubilair en arcade-games, qua sfeer en ruimte perfect gekozen was, had de audiovisuele inrichting een flinke upgrade nodig om de organisatie en deelnemers een dag, een nacht en een ochtend probleemloos door te laten werken.

Onze oplossing

Basisbehoeften: wifi en stroom

Het bestaande wifi-systeem was niet berekend op dit grote aantal devices. Dit losten we op door alle zalen te voorzien van tijdelijke wifi-accespoints me een sattelietverbinding. Ook was er onvoldoende stroom voor alle opladers en adapters voor 50 deelnemers die 24 uur door moesten. Dus rolden we een stroomdistributienet uit met voldoende stopcontacten bij alle tafels.

Klok en licht voor het hackaton-gevoel  

Om een optimaal hackaton-gevoel te creëren zorgden we voor een scherm met een 24 uurs-aftelklok én basis – en decorverlichting in de zaal en bij de entree. Daarnaast regelden we een kleurenprinter, een groot presentatiedisplay en audio met meerdere draadloze microfoons voor spraakversterking.

Bekijk hier de aftermovie van The Big Water Hack 2024: Beyond the Horizon.

 

Niets te veel gevraagd

Freelance event-organizer Kris Helders was de drijvende kracht achter deze hackathon. Wij werken vaker met haar samen en ze was weer erg onder de indruk van hoe we dit event hebben opgepakt. Kris zei over de samenwerking met Fidato: “Van driedaags publieksevenement buiten tot een 24 uur durende zakelijke hackathon op industriële locatie, het is steeds weer super schakelen met Patrick van Fidato. Het voelt ook niet als een opdrachtgever/ leverancier relatie maar echt als samenwerking, we willen beide het best mogelijke event neerzetten. Patrick is hierin altijd ontzettend flexibel, relaxed, proactief en denkt erg goed mee. Er zijn meerdere situaties geweest dat ik belde of naar hem toe liep om iets te vragen en dan was het al gedaan of had hij het al gezien en was bezig met een oplossing. Bij hem is nooit iets te veel gevraagd en hoe hectisch sommige situaties ook kunnen zijn Patrick blijft de rust zelve. Superfijn!”

24-uurs ondersteuning

Tijdens de hele hackathon waren wij aanwezig om alle technische zaken te regelen. Zo kon de organisatie zich concentreren op het event zelf, dat zonder noemenswaardige technische problemen verliep. Ook de op- en afbouw namen we voor onze rekening.

Zoals hierboven Kris Helders al haar waardering uitsprak was ook Hackmaster Thomas van Zuijlen meer dan tevreden over onze aanpak en liet een notitie voor onze collega Patrick achter. Hier doen we het allemaal voor.

The Big Water Hack 2024 werd georganiseerd met de vraag hoe het waterbeheer van de toekomst eruitziet. Een belangrijke vraag waar het Waterschapshuis in Utrecht de creativiteit van een diverse, enthousiaste groep van 50 mensen op los liet in de vorm van een ‘hackathon’ event

Klik hier als je meer wil lezen over event-ondersteuning door Fidato.

Over het Waterschapshuis

Het Waterschapshuis is er voor alle 21 waterschappen in Nederland. Zij hebben gezamenlijk de Gemeenschappelijke Regeling het Waterschapshuis ingesteld om samen te werken aan programma’s en projecten. Daarmee is het Waterschapshuis van en voor alle waterschappen samen.