De Nederlandse Associatie

We hebben in de Koepelgevangenis in Arnhem een evenement van De Nederlandse Associatie technisch ondersteund. Een uitdagende akoestiek en een ruimte met veel lichtinval vroegen om de inzet van onze expertise en ervaring.

Klant

De Nederlandse Associatie

Uitdaging

Lastige akoestiek

Bijzonderheden

Koepelgevangenis

De uitdaging

De Nederlandse Associatie hield dit jaar het Verenigingscongres in de Koepelgevangenis in Arnhem. Zij hebben ons gevraagd om dit evenement te voorzien van hoogwaardig licht en geluid, maar ook het inzetten van content (bijvoorbeeld een video tijdens een presentatie) op de gewenste momenten behoort tot onze expertise. We hebben de bezoekers van het evenement een optimale beleving bezorgd door de inzet van onze kennis en ervaring. 

Onze oplossing

Koepelgevangenis

Het evenement vond plaats in de Koepelgevangenis in Arnhem en bood plaats aan zo’n 180 deelnemers. Allereerst was er een bijeenkomst op de binnenplaats een bijeenkomst plaats waarna het gezelschap in twee kleinere zalen deelnam aan een brainstormsessie. Op de binnenplaats hebben we onder andere 6 schermen en 8 speakers ingezet. Het lastige aan de Koepelgevangenis bij dit soort evenementen is de akoestiek. Door de galm ligt er een extra uitdaging bij onze experts, want de verstaanbaarheid van de sprekers wordt lastiger gegarandeerd. Gelukkig hebben we ervaring met dit soort locaties en kozen we om die reden voor een specifieke opstelling van de speakers, om verstaanbaarheid te garanderen. 

Aanpassingsvermogen

Maar niet alleen met betrekking tot de akoestiek laten onze experts zien te beschikken over veel aanpassingsvermogen. Zo is er in één van de kleinere zalen, een voormalige gymzaal, een grote hoeveelheid lichtinval. Gezien het grote scherm is er gekozen voor een projector met een hoge lichtwaarde om op die manier de zichtbaarheid op het scherm, van bijvoorbeeld een presentatie, te garanderen. Tevens werd er gebruik gemaakt van stroomtoevoer uit de omliggende cellen. Op deze manier werd de bekabeling tactisch weggewerkt en ondervond men daar zo min mogelijk hinder van. 


Over De Nederlandse Associatie

De Nederlandse Associatie is een organisatie die ontstaan is vanuit een Amerikaans model: American Society of Association Executives, ook wel ASAE. Dit is een ledenorganisatie die gelooft in de kracht van delen van kennis en expertise om zo tot resultaten te komen die anders ondenkbaar zijn. De Nederlandse Associatie of DNA is de Nederlandse uitvoering van deze organisatie (in 2014 opgericht) en door middel van een denktank en events wordt verenigen en het delen van kennis gestimuleerd, om op die manier tot nieuwe inzichten te komen.