Design Museum Den Bosch

Als partner voor audiovisuele faciliteiten is Fidato na een aanbesteding geselecteerd om een breed partnerschap verder in te richten in de vorm van: facilitaire AV inrichting, multimediale vormgeving, evenementenorganisatie en integraal onderhoud voor het Design Museum.

Klant

Design Museum Den Bosch

Uitdaging

Presentatie van objecten

Bijzonderheden

Touch bewegwijzering

De uitdaging

De facilitaire AV inrichting bestaat uit een Auditorium en verschillende te verhuren presentatie- en instructieruimten. De bediening is hierbij uniform en gebruikersvriendelijk. Voor het informeren van en communiceren naar bezoekers is een beeldschermcommunicatie toepassing geleverd waarbij de content eenvoudig is in te vullen en aan te passen door de klant.

Aan de hand van audiovisuele techniek is een verdieping gevraagd in de tentoonstelling en presentatie van objecten. Vanuit deze invalshoek en nadrukkelijke wens is Fidato met het museum en partners gaan brainstormen

Onze oplossing

Het Design Museum Den Bosch met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Touch-bewegwijzering

Het uiteindelijk doel; grote hoeveelheid, vaak multimediale, informatie van kunstwerken en de kunstenaars op een gebruikersvriendelijk manier te ontsluiten in een expositie, is uiteindelijk gerealiseerd middels een turnkey geleverde oplossing. Er is gekozen voor touch-bewegwijzering om het museumbezoek ‘rond te leiden’. Daarnaast dragen de touchscreens bij om bezoekers te inspireren en te enthousiasmeren waarbij de boeker zich verder kan verdiepen in de kunstwerken middels de informatie op de touchscreens. Deze toepassing is direct gekoppeld aan het Collection Management Systeem wat extra beheer voorkomt. De bezoeker ervaart een digitale multimediale toelichting op de getoonde stukken en kan naar behoefte interactief verdiepen op het werk en de kunstenaar

Het Design Museum Den Bosch met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
Het Design Museum Den Bosch met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
Het Design Museum Den Bosch met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Toegepaste oplossingen

Design Museum Den Bosch met facilitaire AV inrichting van Fidato

Over Design Museum Den Bosch

Design vormt het hart van dit museum. Design Museum Den Bosch kijkt verder, voorbij de ontwerpen. We tonen de invloed van design op ons dagelijks leven, vertellen het verhaal erachter. We belichten de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst. Samen met het Noordbrabants Museum maakt het deel uit van het nieuwe Museumkwartier.