Differ

Onze klant stond voor een uitdagende taak: het migreren van bestaande vergaderruimtes
naar een hybride vergaderconcept. Fidato had de oplossing!

Klant

Differ

Uitdaging

Hybride vergaderen

Bijzonderheden

Gebruik van bestaande techniek

De uitdaging

Onze klant stond voor een uitdagende taak: het migreren van bestaande vergaderruimten naar een hybride vergaderconcept. Dit vereiste een oplossing die eenvoudig te gebruiken was en tegelijkertijd goed te beheren. Het doel was om online deelname mogelijk te maken, het gebruik verder te vereenvoudigen en de bekabeling te minimaliseren. Daarnaast was er behoefte aan een oplossing die rekening hield met de verschillende groottes van de vergaderruimtes.

Onze oplossing

Differ kantoorruimte met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Native systemen

Om een eenvoudige en gebruikersvriendelijke ervaring te bieden, hebben we gekozen voor Native Teams Soundbars in plaats van BYOD-oplossingen. Deze soundbars zijn direct verbonden met het netwerk en voorzien van de corporate Microsoft Teams licentie. Hierdoor kunnen deelnemers met één druk op de knop deelnemen aan de hybride vergadering, zonder dat ze hun laptop hoeven aan te sluiten. Dit zorgt voor een naadloze start van de vergadering zonder storende elementen.

Gebruik van bestaande AV techniek

We hebben ervoor gezorgd dat het grootste deel van de bestaande AV-technologie in de vergaderzalen kon worden hergebruikt. Dit bespaart kosten en minimaliseert onnodige vervanging van functionele apparatuur. Ons uitgebreide kennis van de locatie en de eerdere leveringen heeft ons geholpen om de migratie soepel en efficiënt te laten verlopen.

Naast het gestandaardiseerde concept hebben we aanvullende opties geboden om aan specifieke behoeften te voldoen. Deze omvatten bekabelde en draadloze verbindingsmogelijkheden voor het delen van content vanaf een laptop, touchpaneel voor de eenvoudige bediening van Teams-functionaliteit, extra touch microfoons voor een verbeterde audio-ervaring en een complete remote beheersomgeving voor een helpdesk.

Met deze oplossingen hebben we een modern hybride vergaderconcept gecreëerd dat niet alleen de uitdagingen van de klant oplost, maar ook zorgt voor een efficiënte, representatieve en gebruikersvriendelijke vergaderervaring in alle ruimtes. Onze klant kan nu naadloos schakelen tussen fysieke en online vergaderingen, terwijl ze profiteren van de nieuwste technologische mogelijkheden.

Differ kantoorruimte met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Differ over Fidato

”Na al jaren prettig samen te werken met Fidato was het in 2022 tijd voor een upgrade van onze vergaderkamers, ons restaurant en collegezaal. De primaire vraag was om alle ruimtes hybrideready te maken. In ons geval betekende dat een toevoeging van camera’s, (plafond)microfoons en de ontsluiting via Microsoft Teams, aangezien we dat platform ook al gebruikten in de kantoren en thuiswerkplekken. Na uitgebreid overleg had Fidato een passende oplossing voor ons en hebben we gezamenlijk gekozen voor een platform dat voldeed aan alle eisen en wensen. Tot op heden zijn we erg tevreden over de geleverde audiovisuele apparatuur, diensten en service van Fidato.”

Marco Burgers – ICT Manager – DIFFER