E-commerce Hub Amsterdam

E-commerce Hub Amsterdam waar de digitale toekomst van een groot A-merk huishoudelijke
apparatuur wereldwijd wordt beheert.

Klant

E-commerce Hub Amsterdam

Uitdaging

AV oplossingen in creatief interieur

Bijzonderheden

Caravan en tuktuk als vergaderruimte

De uitdaging

Een Duitse iconische fabrikant van huishoudelijke apparatuur van hoogwaardige kwaliteit
en gebruikscomfort, benaderde hun interieurontwerper om hun ‘digitale’ hoofdkantoor in Amsterdam toekomstgericht te kunnen gaan gebruiken. Om de klantvraag zo optimaal mogelijk te vertalen naar een audiovisuele oplossingen met behoud van interieur, hebben wij deze AV toepassing bedacht en gemaakt. Voor een creatieve groep gebruikers van digitale media hebben wij de vergader- en bespreekruimtes voorzien van technieken om hybride te kunnen vergaderen en efficiënt te kunnen reserveren. Hierbij was de vraag een aantal zeer creatieve inrichtingen te voorzien van een oplossing.

Onze oplossing

E-commerce Hub Amsterdam met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Hybride vergaderbehoeftes

Na afstemming van de hybride vergaderbehoefte en specifieke wensen ten aanzien van het interieur en de corporate IT standaard, zijn wij gekomen tot een optimale hybride vergadertoepassing. Een tiental ruimtes, variërend van klein naar groot, zijn voorzien van een Yealink Native Teams MTR toepassing waarbij met één druk op de knop de vergadering kan worden gestart. Voor interactief gebruik zijn de C-Touch mobiele schermen gebruikt en de boardroom is voorzien van een meercamera hybride vergaderoplossing. De te reserveren ruimtes zijn allen voorzien van Crestron Roombooking wat de corporate standaard is.

Device Wall

Omdat deze A-merk klant o.a. actief is op het vlak van social media, wat vanuit dit kantoor wordt beheerd, is de zogenaamde ‘Device Wall’ opgeleverd met al hun socials werkend op mobiele devices. Een bijzondere ruimte is de ‘Arena’ van waaruit streaming events worden gegeven en waar in samenwerking met specialist D&MS een studio is ingericht. In deze studio bevindt zich een Philips LED-wall van ruim 6×2 meter met een pixel pitch van 1.5mm en daarnaast camera, geavanceerde videobewerking, geluid en licht. Een andere bijzondere toepassing was het inrichten van een ‘gondola’, een skiliftcabine waarvan een vergaderruimte is gemaakt. Net zoals een oude tuktuk welke verworden is tot presentatieruimte. Zo zijn we er in geslaagd het toch al prachtige kantoor nóg mooier te maken.

E-commerce Hub Amsterdam met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
E-commerce Hub Amsterdam met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
E-commerce Hub Amsterdam met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
Logo Miele

Over Miele X

Vanuit deze Digital Hub geeft men vorm aan een opwindende digitale toekomst voor het vertrouwde, iconische Duitse merk door diverse, innovatieve en getalenteerde teams samen te brengen om data gestuurde digitale ervaringen te leveren die klanten wereldwijd zullen boeien en
enthousiasmeren.