Floating Office

We hebben met de Floating Office weer een supermooi project gerealiseerd! Diverse werk- en vergaderruimten, maar ook een in het oog springende videowall zijn onderdeel van dit project.

Klant

Red Company - Powerhouse - Global Center on Adaption

Uitdaging

Gebruikersgemak

Bijzonderheden

Duurzaamheid

De uitdaging

De ontwikkelaar van de Floating Office, een drijvend, houten kantoorpand in de Rijnhaven in Rotterdam, heeft ons ingeschakeld om de audiovisuele techniek in dit karakteristieke kantoorgebouw voor onze rekening te nemen. Het doel: toegankelijkheid, gebruikersgemak en de mogelijkheid tot hybride vergaderen. Duurzaamheid stond hierbij centraal. Aan de hand van onze kennis en jarenlange ervaring adviseerden we op maat en brachten we ons advies in de praktijk.

Onze oplossing

Floating kantoorruimte met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Powerhouse Company

We hebben voor Powerhouse diverse vergaderruimten ingericht en voorzien van techniek die hybride vergaderen mogelijk maakt. We hebben dit gerealiseerd met het BYOD principe in ons achterhoofd. Dit houdt in dat het mogelijk is om eenvoudig met je eigen device (laptop, telefoon) verbinding te maken met de bij de betreffende ruimte horende camera en microfoon. Ook hebben we in iedere ruimte monitoren geïnstalleerd. Om de techniek eenvoudig te kunnen bedienen is er in iedere ruimte gekozen voor een Crestron touchscreen, die is ingebouwd in de tafels. Tevens hebben we in het auditorium, rekening houdend met beeldgrootte en zichtlijnen, een projectieopstelling gerealiseerd. Voor het scherm hebben we een (opgespannen) doorzichtdoek op maat laten maken en een Laserprojector met hoge lichtopbrengst geïnstalleerd. Ook hier is het weer mogelijk om draadloos met je eigen telefoon/laptop/tablet verbinding te maken om bijvoorbeeld een presentatie te geven.’

RED Company

Ook voor deze organisatie hebben we toegankelijk hybride vergaderen of videoconferencing gerealiseerd door monitors/displays, camera’s en speakers te installeren. Tevens hebben we een LED videowall geïnstalleerd waar de klant doorlopende content op kan tonen. De uitdaging zat hem voor ons in de maatvoering van de schermen en om die reden hebben we, in plaats van 3×3 schermen, voor andere verhoudingen gekozen. Met ruim 5m² aan schermoppervlak is deze videowall een echte eyecatcher, die ook nog eens energiezuinig is door de LED techniek.  Ook hebben we in het bedrijfsrestaurant of bar extra aandacht geschonken aan de audio. We hebben een krachtige audio-installatie met Apart luidsprekers, die zeer geschikt zijn voor dit soort bedrijfsruimtes. De aanwezige DJ set maakt het mogelijk de audio (bijv. playlists) makkelijk te bedienen en af te spelen. In combinatie met de geïnstalleerde speakers ideaal voor een meer informele bedrijfssetting. 

Global Center on Adaption

We hebben voor GCA twee kantoorruimten ingericht, de boardroom en de CEO-room. Ook hier stond het hybride vergaderen weer centraal. De Crestron Flex tabletop, een scherm welke in de tafel is geïnstalleerd en videoconferencing mogelijk maakt, werkt goed samen met Microsoft Teams Rooms software. Deze toepassing maakt gebruik van een 360 graden-microfoon om alle aanwezigen goed verstaanbaar te maken. 

Over Powerhouse Company

Powerhouse Company is gevestigd in Rotterdam en gespecialiseerd in architectuur, stedenbouw en onderzoek. Met een multidisciplinair team en internationale studio’s in München, Oslo en Beijing, geven zij vorm aan projecten door context, esthetiek en functie met elkaar te verweven. Gaandeweg hebben we diverse prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Maaskantprijs, AM/NAi Award en World Architecture Festival Award.