Gazelle

We hebben verschillende ruimten van het Innovation & Production Center van Gazelle voorzien van interactieve, audiovisuele toepassingen.

Klant

Gazelle

Uitdaging

Inrichting innovatiecentrum

Bijzonderheden

Collaborate principe

De uitdaging

We hebben, op basis van een aanbesteding, de audiovisuele wensen en behoeften van Gazelle het best weten te vertalen naar concrete toepassingen voor de verbouwing en nieuwbouw van het Innovation & Production Center, die plaatsvond op de bestaande locatie in Dieren. We hebben hier bij het ‘collaborate’ principe als insteek genomen, wat inhoudt dat alle (audiovisuele) factoren met betrekking tot het delen van kennis en samenwerken zijn geoptimaliseerd. Daarnaast is tussen de gehandhaafde fabrieksgebouwen en het monumentale hoofdgebouw een nieuwe, meer dan 7.000m2 grote montagehal gebouwd waarbij we eveneens zijn betrokken voor narrowcasting. 

Onze oplossing

Inrichting

In samenspraak met Gazelle en PON Holding is het Innovation & Production Center voorzien van de modernste audiovisuele technieken. Zo is er een brainstormruimte ingericht om met de nieuwste AV touchtechniek, interactief en snel tot nieuwe ideeën te komen volgens het nieuwe collaborate principe. In een ruimte met een professioneel 4K 98 inch (bijna 2.5 meter) flatscreen worden nieuwe concepten op ware grootte gevisualiseerd. Daarnaast voorzagen we diverse vergaderruimten van apparatuur waarmee, op basis van Bring Your Own Device, randapparatuur eenvoudig kan worden aangesloten. Microsoft Unified Communications is vergaand geïntegreerd in de AV infrastructuur zodat ook het gebruik van videoconference eenvoudig mogelijk is. Voor presentaties aan grotere groepen is het restaurant voorzien van een volwaardige AV installatie.

Feestelijke opening

Het Innovation & Production Center is op 3 september 2015 groots en feestelijk geopend door Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander. Wij hebben voor dit evenement alle AV faciliteiten verzorgd en op die manier hebben we de klant technisch ontzien, zie ook het filmpje hiernaast.

Over Gazelle

Gazelle ontwikkelt vanuit de fabriek in Dieren al meer dan 100 jaar hoogwaardige fietsen. De fabriek is door de jaren heen diverse keren uitgebreid en verbouwd om zo ruimte te scheppen voor de verdere groei en ontwikkeling van Gazelle. In de nieuwe fabriek bevinden zich onder andere de montagelijnen en een geautomatiseerde lakkerij waar fietsen en e-bikes worden geassembleerd. Bekijk het resultaat van de verbouwing van het Innovation and Production Center op deze site.