Gelredome

De beeldscherm communicatieoplossing zoals deze bij Gelredome draaide was gedateerd en aan vervanging toe. Fidato helpt met de update en modernisering.

Klant

Gelredome

Uitdaging

Modernisering beeldscherm communicatie

Bijzonderheden

Meest toekomstgerichte oplossing

De uitdaging

De beeldscherm communicatieoplossing zoals deze bij Gelredome draaide was gedateerd en aan vervanging toe. De signage toepassing wordt ingezet voor communicatie naar bezoekers van publieksevenementen, de voetbal wedstrijden van Vitesse en de zakelijke omgeving zoals de business lodges en zakelijk verhuurde ruimtes. Na een uitgebreide inventarisatie hebben wij als Fidato in een toen door Gelredome en Vitesse georganiseerde aanbesteding onze ideeën aangedragen hoe dit eigentijds opgelost zou kunnen worden. Deze aanbesteding hebben wij gewonnen met de motivatie de beste, de meest toekomstgerichte en daarmee economisch voordeligste oplossing te hebben geboden.

Onze oplossing

Gelredome - evenementen locatie met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

IP streaming techniek

Het project is gerealiseerd op basis van een IP streaming techniek over het bestaande netwerk. 55 op de locatie geïnstalleerde beeldschermen worden hierbij voorzien van signaal van 1 van de 3 beeldstreams. De voor de specifieke doelgroep bedoelde content kan hierbij snel en direct worden weergegeven op betreffende schermengroep en eenvoudig worden aangepast. Hierbij wordt een signage oplossing gebruikt maar ook een live-feed van een TV uitzending. Uniek is dat hierbij gebruikt gemaakt wordt van een IP streaming techniek over het netwerk waarvoor de ‘player’ al standaard ingebouwd zit in de Smart monitor. Dit bespaart de noodzaak van 55 players, licenties of ontvangers waarmee de oplossing duurzaam en voordelig is.

Toegepaste oplossingen

Logo gelredome

Over Gelredome

Ruim een miljoen mensen passeren ieder jaar de poorten van GelreDome. Het evenementencomplex is jaarlijks thuisbasis voor vele grootschalige evenementen. Daarnaast worden ook veel vergaderingen en congressen in GelreDome georganiseerd. 

De maximale capaciteit van het complex is 41.000 bezoekers, waarbij een concert of event plaatsvindt in de zogenaamde ‘In the round’ setting, waarbij het podium midden op de zaalvloer staat. Een concertopstelling met een podium aan de noordzijde met gebruik van de de Oost-, West, en Zuid tribune en de zaalvloer geeft een capaciteit van 34.000 bezoekers.