Gemeente Oost Gelre

We hebben ons gericht op de audiovisuele inrichting tijdens de vernieuwbouw van het gemeentehuis van Gemeente Oost Gelre. Het vernieuwende AV concept bestaat uit verschillende toepassingen die per ruimte of locatie verschillen en het pand in zijn geheel toegankelijker maken voor de gebruiker.

Klant

Gemeente Oost Gelre

Uitdaging

Audiovisuele inrichting gemeentehuis

Bijzonderheden

BYOD

De uitdaging

Na een aanbestedingstraject is ons de audiovisuele inrichting van de vernieuwbouw van het gemeentehuis in Lichtenvoorde gegund. Dit gemeentehuis behoort toe tot de Gemeente Oost Gelre, regio Achterhoek. Onderscheidend bij ons aandeel in de inrichting was een totaal vernieuwend AV concept, passend bij het nieuwe werken en de open kantoorstructuur, waarbij het gebruikersgemak een harde eis was.

Onze oplossing

Gebruikersgemak

Het vernieuwende AV concept bestaat uit verschillende toepassingen die per ruimte of locatie binnen het pand kunnen verschillen. Zo is er bijvoorbeeld de trouwzaal, waar nu een beeldscherm kan worden ingezet en audio en video kan worden bediend. Vanzelfsprekend wordt bij ceremonies het geluid naar het juiste niveau en automatisch versterkt. Het concept bestaat onder andere uit het waarborgen van gebruikersgemak ondanks de verschillende toepassingen, welke altijd dienen te werken en door iedereen te begrijpen zijn zodat iedere eindgebruiker, zonder ondersteuning van technici, op elke gewenst moment zelfstandig kan presenteren.

BYOD

Vanuit het uitgangspunt van BYOD (Bring Your Own Device) is een concept bedacht waarbij draadloos verbinden de basis is. Middels de beproefde Barco Clickshare oplossing wordt zowel een laptop, tablet als ook een smartphone eenvoudig verbonden met de presentatieapparatuur. In combinatie met het Neets-besturingssysteem, waar we in dit geval vanwege de toegankelijkheid voor hebben gekozen, is zelfs de bediening volledig geautomatiseerd.

Het gehele pand is verder voorzien van beeldschermcommunicatie voor de gerichte bewegwijzering van medewerkers en klanten maar ook voor het snel kunnen informeren van publiek.

Over Oost Gelre

Oost Gelre is een gemeente in de achterhoek en is ontstaan na het samenvoegen van de gemeentes Groenlo en Lichtenvoorde in 2005. Het oude karakteristieke raadhuis in Lichtenvoorde werd aangewezen als het nieuwe gemeentehuis voor Oost Gelre. In 2009 ontwierp atelier PRO naast het historische raadhuis een uitbreiding. Dit oude raadhuis en de jaren vijftig bebouwing van het beekdal dorp Lichtenvoorde waren voor Atelier PRO de inspiratiebronnen bij het nieuwe ontwerp voor de uitbreiding.