Cushman & Wakefield – Helix

We hebben een nieuw kantoorpand in hartje Utrecht toegankelijk en gebruikersvriendelijk gemaakt door het inzetten van onze audiovisuele techniek. In opdracht van Cushman & Wakefield hebben we ons onder andere gestort op vergaderruimten met ruimtereservering en videoconferencing!

Klant

Cushman & Wakefield

Uitdaging

Toegankelijk maken nieuw kantoorpand

Bijzonderheden

Hybride vergaderruimten

De uitdaging

We hebben dit spiksplinternieuwe kantoorpand in hartje Utrecht voorzien van de nieuwste audiovisuele toepassingen! Onze techniek maakt panden als deze een stuk toegankelijker en gebruikersvriendelijker, wat een positief effect heeft op de gebruikers. Onder andere diverse werk- en vergaderruimten met schermen, een gezellig werkcafé en audio door het gehele pand waren onderdeel van onze bijdrage aan dit supergave project. (Foto’s: Stijn Poelstra)

Onze oplossing

Hybride vergaderen

We hebben door het gehele pand diverse vergaderruimten ingericht een voorzien van innovatieve technieken die videoconferencing of hybride vergaderen mogelijk maken. We hebben gekozen voor 4k schermen van Sony, welke voorzien van de nieuwste, energiezuinige LED techniek. Afhankelijk van de omvang van de ruimte hebben we gekozen tussen 55 en 65 inch schermen. Deze zijn voorzien van ingebouwde luidsprekers en een narrowcastingplayer, waar laatstgenoemde het mogelijk maakt om specifieke content te delen op de betreffende schermen (ook wel beeldschermcommunicatie genoemd). Daarnaast hebben we in iedere ruimte gekozen voor een Crestron videoconferencing systeem, die zorgt voor automatisering en het gebruikersgemak van de aanwezige techniek. Tot slot is het mogelijk om in alle ruimten makkelijk je eigen telefoon, laptop of tablet aan te sluiten, volgens het ‘bring your own device’-principe. 

Workcafé en audio

In het Workcafé hebben we een vijftal schermen geïnstalleerd, ook allemaal weer voorzien van een narrowcastingplayer die het delen van relevante content mogelijk maakt. In deze ruimte is het door het hergebruik (andere locatie) van een 98 inch scherm mogelijk om presentaties te geven, bijvoorbeeld aan je collega’s. Gezien het moeilijk te verplaatsen meubilair hebben we dit scherm op een verrijdbare trolley geleverd, zodat het scherm in de ruimte makkelijk naar wens gepositioneerd kan worden. 

Voor de audio hebben we gekozen voor een makkelijk te gebruiken geluidsinstallatie, welke onder andere geschikt is voor zowel microfoongebruik als achtergrondmuziek. Door de open karakters van de verschillende ruimten hebben we gekozen voor intensieve geluidsdekking per vierkante meter aan de hand van 43 wand- en plafondspeakers, om zo op een laag volume toch verstaanbaarheid te realiseren.

Over Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield is een internationale vastgoedonderneming, opgericht in 1917 door twee zwagers. In honderd jaar zijn ze uitgebreid naar inmiddels 400 kantoren verdeelt over 60 landen met ruim 50 duizend medewerkers, die zich bezighouden met indrukwekkende projecten. In Nederland houden ze zich hoofdzakelijk bezig met commercieel vastgoed.