Het Eemhuis

Na een Europese aanbesteding van de Gemeente Amersfoort is Fidato gekozen als de AV system integrator voor Het Eemhuis in Amersfoort waarbij we als AV partner alle audiovisuele faciliteiten en facilitaire techniek én dienstverlening hebben verzorgd.

Klant

Het Eemhuis Amersfoort

Uitdaging

Totale verzorging AV faciliteiten & dienstverlening

Bijzonderheden

Leslokalen, auditorium, theater én studio

De uitdaging

Hoe ga je vier belangrijke culturele Amersfoortse instellingen op één locatie voorzien van de juiste audiovisuele faciliteiten met verschillende doeleinden? Met die vraag hebben we een advies uitgebracht en de realisatie op ons genomen voor het bijzonder en inspirerend cultureel centrum, Het Eemhuis. Een opvallend en niet te missen gebouw dat vier organisaties herbergt; Archief Eemlandde Bibliotheek EemlandKunsthal KAdE en Scholen in de Kunst. In totaal bijna 1.000 vierkante meter waarbij per instelling meerdere ruimtes zoals muziek-, leslokalen, een theater en een auditorium ingericht zijn.

Onze oplossing

Het Eemhuis, cultureel centrum van Amersfoort met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Totale verzorging

Fidato heeft alle AV faciliteiten verzorgd waaronder een videowall in de entree én alle beeldschermen voor bewegwijzering en interne communicatie. Daarnaast zijn alle vergaderruimtes en leslokalen voor de Scholen in de Kunst audiovisueel ingericht én is het multifunctioneel theater met alle oefenruimtes voorzien van geluids- en lichttechniek met een studio voor live uitzendingen voor de lokale omroep. Tenslotte heeft de bibliotheek allerhande praktische audiovisuele toepassingen zoals luisterplekken voor luisterboeken én interactieve kiosken voor het online reserveren.

De samenwerking omvat ook het bijbehorende onderhoud én facilitaire dienstverlening bij evenementen zoals mediapresentaties in de bibliotheek.

Het Eemhuis, cultureel centrum van Amersfoort met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
Het Eemhuis, cultureel centrum van Amersfoort met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
Logo - Het Eemhuis - Cultureel centrum Amersfoort met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Over Het Eemhuis

Het Eemhuis is het culturele centrum van Amersfoort op het Eemplein, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten. Het Eemhuis ligt net buiten de stadsmuren. Door de prachtige 14e-eeuwse Koppelpoort kom je bij de Nieuwe Stad, aan de Eem. Kijk ook eens op www.heteemhuis.nl .