Mauritshuis

Tijdens een grote verbouwing heeft het Mauritshuis ons gevraagd de implementatie van AV faciliteiten voor onze rekening te nemen. Zo kunnen er nu bijvoorbeeld, door het inzetten van beeld en geluid, presentaties worden gegeven in bepaalde zalen.

Klant

Mauritshuis

Uitdaging

Audiovisuele inrichting diverse ruimten

Bijzonderheden

Interactieve toepassingen

De uitdaging

Het Mauritshuis is gevestigd in een pand dat in 1644 als woonhuis werd gebouwd. Het pand was niet meer geschikt was voor de grote bezoekersaantallen en dus besloten zij uit te breiden en te moderniseren, door onder andere een ondergrondse gang aan te leggen naar een pand aan de overkant van de straat. Tijdens deze verbouwing, die twee jaar in beslag nam, heeft het Mauritshuis ons gevraagd de implementatie van moderne AV faciliteiten voor onze rekening te nemen. Het uitgangspunt was een functioneel zakelijk, audiovisuele inrichting voor verschillende ruimten, voor gebruikers eenvoudig te gebruiken en voor de beheerder efficiënt te exploiteren. Belangrijk was dat gebruikers zelfstandig een presentatie moesten kunnen geven, waarbij de modernste multimediatechnieken een vanzelfsprekendheid zijn.

Onze oplossing

Evenementenzalen

Bijzonder aan dit project was het werken in een monumentale omgeving waarbij de integratie in het door de architect ontworpen interieur voorop stond. De te verhuren evenementenzalen zijn uitgerust met beeld- en geluidsapparatuur waarmee indrukwekkende presentaties kunnen worden gegeven. De bediening van de AV techniek is hierbij verregaand geautomatiseerd om de ruimten ook zonder technische ondersteuning te gebruiken en daarmee multidisciplinair te verhuren. Naast de implementatie van presentatieapparatuur hebben we een beeldschermcommunicatietoepassing geleverd, waarvan de inhoud door verschillende gebruikers zelf te beheren is. Direct in de entree zijn een zestal grote schermen gemonteerd voor het welkom heten van bezoekers.

De Kunstwerkplaats

De Kunstwerkplaats leent zich voor een breed scala aan workshops, maar kan ook worden ingezet voor bijvoorbeeld recepties voor kleinere gezelschappen. De ruimte bevindt zich in de moderne vleugel van het pand, die middels de foyer is verbonden met het kunsthistorische museum. In de Kunstwerkplaats hebben we een interactieve presentatietoepassing gerealiseerd voor workshops, presentaties en educatie. Hierbij is de toepassing ‘het kunnen schrijven over presentaties’ beschikbaar. Ook zijn verschillende mobiele interactieve toepassingen geleverd, welke flexibel naar behoefte van de klant worden ingezet.

Toegepaste oplossingen

Over het Mauritshuis

Het Mauritshuis in Den Haag is een toonaangevend museum met een wereldberoemde collectie van zo’n 800 schilderijen. Het gebouw behoort tot de Nederlandse top 100 van UNESCO-monumenten. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit werken uit de gouden eeuw, en toont schilderijen van onder andere Vermeer, Rembrandt, Steen en Rubens. Het wereldberoemde ‘meisje met de parel’ van Vermeer is hier te bewonderen.