Medisch Spectrum Twente

In het Medisch Spectrum Twente te Enschede hebben we, na een aanbesteding, zowel de integrale inrichting van het auditorium als de geluidsweergave in het stiltecentrum verzorgd.

Klant

Medisch Spectrum Twente

Uitdaging

Multimediale presentatie

Bijzonderheden

Lichtbeheer

De uitdaging

In het Medisch Spectrum Twente te Enschede hebben we, na een aanbesteding, zowel de integrale inrichting van het auditorium als de geluidsweergave in het stiltecentrum verzorgd. De woorden ‘multifunctionaliteit’ en ‘gebruikersgemak’ stonden bij de uitvoer van dit project centraal. De bediening is volledig geautomatiseerd en de techniek speelt in op ontwikkelingen op ICT gebied. Multimediaal kunnen presenteren, eenvoudige bediening, een goede spraakweergave alsmede een representatieve installatie waren de belangrijkste criteria. Hierbij zijn de ruimten audiovisueel ingericht voor een zelfstandig gebruik met basis functionaliteit en in een Advance-mode, voor gebruik door AV technici.  Hiermee kan een gebruiker zichzelf redden voor een presentatie maar kan de zaal ook verhuurd worden voor grootse, multimediale congressen waar ons team de technische begeleiding en bediening voor hun rekening neemt.

 

Onze oplossing

Auditorium

In het auditorium staat gebruikersgemak en multifunctionele inzetbaarheid centraal. Met bedieningssoftware op een tweetal touchpanelen, in een vaste en draadloze variant, is de ruimte op diverse fronten te configureren. Hierbij is een koppeling gemaakt met het gebouwbeheersysteem. Blindering van de ruiten in de ruimte, de lichtweergave en de volledige projectietechniek is met deze software aan te sturen. Ook bevat deze software een aantal pre-set configuraties, waardoor de ruimte met één druk op de knop kan worden klaargezet voor een vooringestelde modus. Zo worden de juiste instellingen van licht, projectietechniek en het scherm met één druk op de knop klaargezet. De projectieopstelling is multidisciplinair waarbij 3 projectoren via een matrix schakelfunctionaliteit verschillende beelden naast elkaar kunnen presenteren. Er zijn live beeld- en geluidsverbindingen mogelijk met de OK’s of andere externe locaties.

Stiltecentrum en servicepartner

Het stiltecentrum is voorzien van representatief geïntegreerde geluidsweergave, waarmee zowel spraakweergave als achtergrondmuziek goed tot zijn recht komt. In de zowel de sacristie als de kapel zelf is een bedieningspaneel geplaatst, waarmee de meest belangrijke functies kunnen worden gebruikt. De drie ruimtes van het stiltecentrum zijn afzonderlijk in te zetten.

Naast de audiovisuele inrichting van beide toepassingen, is er een serviceovereenkomst afgesloten met het Medisch Spectrum Twente voor preventief en correctief onderhoud aan de geïnstalleerde systemen. Hierbij is ook een dienstverleningsmodel toegevoegd waarbij wij de bediening bij grotere congressen verzorgen.

Over MST

Het Medisch Spectrum Twente is een zorgorganisatie bestaande uit een tweetal ziekenhuizen en een aantal poliklinische voorzieningen. Als één van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland bedient het Medisch Spectrum Twente een verzorgingsgebied met zo’n 264.000 inwoners. De organisatie heeft circa 3.700 medewerkers, waaronder 235 medisch specialisten.