Nationaal Onderwijsmuseum

We hebben met onze audiovisuele techniek een innovatieve twist gegeven aan een historisch gebouw! Door het inzetten van beeldschermen ontstaat er meer interactie, een verbeterde kennisoverdracht én een optimale beleving van de bezoekers.

Klant

Nationaal Onderwijsmuseum

Uitdaging

Beleving bezoekers

Bijzonderheden

M2Cast

De uitdaging

Interactieve toegankelijkheid in een historisch gebouw, dat is de insteek van deze samenwerking. De wens van de opdrachtgever was het museum toegankelijker en interactiever maken voor de bezoekers, maar ook een ruimte voor zakelijke bijeenkomsten met gebruikersvriendelijke presentatieapparatuur was een behoefte van de klant. Tijdens het installeren van onze audiovisuele toepassingen hebben we, gezien het historische karakter, rekening gehouden met de monumentale elementen en ruimten van het gebouw. 

Onze oplossing

Interactieve kennisoverdracht

We hebben verschillende audiovisuele toepassingen geïnstalleerd, die op een interactieve wijze bijdragen aan de kennisoverdracht naar en beleving van de bezoekers van het Onderwijsmuseum. Bij de ingang van verschillende ruimten worden de bezoekers begroet door 2 schermen waar specifieke content op wordt gedeeld, zoals waarom het onderwijs van vroeger nu nog relevant is. Voor een meer interactieve beleving van de bezoekers hebben we tevens diverse tablets geïnstalleerd in de verschillende ruimten. Hier kunnen mensen bijvoorbeeld aanvullende informatie krijgen over een specifiek onderwerp. Ook hebben we een kleine videowall gerealiseerd. Dit zijn schermen die met elkaar verbonden zijn en in dit geval, via een mediaplayer, historische archiefbeelden van het onderwijs in Nederland delen.

Commissarissenkamer

De Commissarissenkamer werd in 1859 gebruikt als vergaderkamer voor de commissarissen van de verzekeringsmaatschappij die toen in het pand gehuisvest was. Vandaag de dag is deze ruimte nog steeds zeer geschikt voor dergelijke (zakelijke) bijeenkomsten. Door de installatie en implementatie van onze presentatieapparatuur is het voor de gebruikers van deze ruimte gemakkelijk om presentaties te geven. Dit maakt de Commissarissenkamer uitermate geschikt voor vergaderingen, presentaties en andere zakelijke bijeenkomsten. Het Onderwijsmuseum wilde het liefste zo min mogelijk beamers gebruiken, en dus hebben we gekozen voor displays om de toegankelijkheid en interactiviteit te realiseren. 

Over het Nationaal Onderwijsmuseum

Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 325.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur zien. Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en toekomst.