Olympus

We zijn, na een intensief selectietraject, als partner geselecteerd om het nieuwe hoofdkantoor van Olympus B.V. te voorzien van diverse hoogstaande audiovisuele toepassingen. Zo hebben we onder andere narrowcasting of beeldschermcommunicatie gerealiseerd!

Klant

Olympus

Uitdaging

Volledig kantoorpand inrichten

Bijzonderheden

Barco clickshare

De uitdaging

Wij gaan het nieuwe kantoorpand van Olympus B.V voorzien van de nieuwste, meest hoogstaande audiovisuele toepassingen! Olympus heeft zijn intrede gedaan in een nieuw hoofdkantoor op een prominente locatie. Ze zijn verhuisd van Zoeterwoude naar de zorgboulevard in Leiderdorp, omdat de ligging ideaal is qua bereikbaar- en zichtbaarheid. Wij zijn gevraagd om het nieuwe bedrijfspand van Olympus te voorzien van diverse audiovisuele toepassingen, die het pand toegankelijker en efficiënter maken. 

Onze oplossing

Inrichting

We conformeerden ons aan het strakke interieurdesign van de klant door de audiovisuele toepassingen draadloos te installeren en de noodzakelijke bekabeling op een nette wijze weg te werken. Zo kozen we in de vergaderruimtes voor Barco Clickshare, om snel en draadloos beelden zoals presentaties te kunnen delen op grote displays. Er is tevens voorzien in een custom Clickshare lay-out in de huisstijl van de klant, wat een bijdrage levert aan de stijlvolle uitstraling en het laagdrempelige gebruik van deze toepassing. Ook dit draagt op positieve wijze bij aan het minimaliseren van bekabeling, waarbij de toepassing centraal staat en de aansluiting geen belemmering of afleidende factor mag zijn.

Digital signage op basis van M2Cast en Philips SoC

Een andere unieke eyecatcher zijn de twee digital signage schermen in de ontvangsthal van het pand. Deze sloten we aan op de M2Cast narrowcasting-toepassing, het neusje van de zalm op het gebied van beeldschermcommunicatie. Deze schermen zijn onderdeel van een reeks schermen op verschillende locaties in het pand, welke onder andere worden gebruikt om bezoekers welkom te heten, bedrijfsnieuws te delen, maar ook de personeelsplanning en bezetting inzichtelijk te maken voor medewerkers. Primeur hierin is het toepassen van de Philips SoC, met een ingebouwde narrowcasting player waarop de M2Cast CMS draait. Een uitstekend voorbeeld van communiceren middels beeldschermen aan de hand van de laatste technieken. 

Over Olympus

Olympus is een van oorsprong Japans bedrijf dat zich specialiseert in optica en fotografietechniek. Hoewel de organisatie met name bekend is als producent van fotocamera’s en audio opname apparatuur, heeft Olympus ook een medische tak die een belangrijk onderdeel uitmaakt van de organisatie. Dit bedrijfsonderdeel ontwikkelt medisch gereedschap voor o.a. KNO en urologische toepassingen, maar bijvoorbeeld ook microscopen.