Sony Music Entertainment

De verhuizing naar The Amsterdam Tower aan het IJ in Amsterdam was dé aanleiding voor een nieuwe inrichting, waarbij Fidato de audiovisuele (AV) faciliteiten heeft mogen leveren. Vanuit het internationale karakter waren flexibiliteit, gebruiksgemak en hoogwaardige audiotechniek van essentieel belang.

Klant

Sony Music Entertainment

Uitdaging

Egale geluidsdekking

Bijzonderheden

Integratie AV

De uitdaging

Het gebruik van (achtergrond-)muziek en het flexibel (draadloos) af kunnen spelen van audio op de werkvloer is uitgangspunt geweest in het ontwerp. Hierbij is gebruik gemaakt van de laatste Sonos technieken die zijn opgenomen in het netwerk van de klant om draadloos muziek te kunnen streamen verdeeld over verschillende zones waarmee met verschillende boxen een egale geluidsdekking is gecreëerd.

Onze oplossing

Bring Your Own Device (BYOD)

Het draadloze concept is doorgetrokken in de verschillende door Fidato ingerichte ruimtes voor alle AV voorzieningen die onafhankelijk van elkaar zijn te gebruiken waardoor een flexibel en multifunctioneel AV systeem is ontstaan. Deze systemen zijn plug and play (zeer gebruiksvriendelijk), waarbij is uitgegaan van het BYOD principe.

De ‘letterlijke plug and play factor’ wordt extra bereikt met de Barco Clickshare, welke BYOD apparatuur draadloos en met één druk op de knop met de presentatievoorziening verbindt. Daarnaast kan alle presentatie-apparatuur ook bekabeld aangesloten worden met een (back-up) bediening. Aanvullend is dit uitgevoerd met een eenvoudig te bedienen knoppenpanelen.

Sony Music Entertainment - kantoor ruimte met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Multifunctionele displays

Een M2cast Narrowcasting systeem is als beeldschermcommunicatie onderdeel van de aangeboden totaaloplossing. De displays hierbij zijn multidisciplinair en kunnen naast het weergeven van berichtgeving omtrent bewegwijzering of organisatienieuws ook worden gebruikt voor bedrijfspresentaties (al dan niet rechtstreeks via het narrowcasting platform). Daarnaast kunnen zij ook worden ingezet voor ontspannende doeleinden via het gebruik van de aangesloten game consoles. De locatie van de schermen zijn bovendien geïntegreerd in een stijlvolle, maar huiselijke ambiance.

Kantoorpand Sony Music Entertainment met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
The Amsterdam Tower - aan het IJ Amsterdam, kantoorpand Sony Music Entertainment met audiovisuele oplossingen van Fidato.

Integratie AV en Interieur Award

Met de integratie van zowel audioversterking en beeldweergave voor het kunnen presenteren en communiceren, heeft Fidato een onderscheidende totaaloplossing aangeboden die perfect past bij de uitstraling van een bedrijf als Sony Music Entertainment. Bovendien heeft Space Encounters (architect) met het ontwerp de Arc17 Interieur award gewonnen.

Sony Music Entertainment - logo - platenmaatschappij met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato in kantoorpand

Over Sony Music Entertainment

Sony Music Entertainment, ook bekend als Sony Music, is een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. Het huidige Sony Music ontstond na de aankoop van het Duitse mediabedrijf Bertelsmann AG. Het hoofdkantoor van Sony Music is gevestigd in New York en is o.a. eigenaar van de bekende muziek labels Columbia Records, Epic Records en Legacy Recordings.