TenneT

Het kantoor van TenneT telt circa 34.000 m2 vloeroppervlak over vier verdiepingen waarin allerlei duurzame maatregelen zijn verwerkt. Het inbouwpakket is volledig volgens het Cradle to Cradle principe verzorgd. Hoe zorg je voor aan circulaire AV oplossing? Deze uitdaging hebben we met beide handen aan gegrepen.

Klant

TenneT

Uitdaging

Volledig kantoorpand inrichten

Bijzonderheden

Cradle to Cradle

De uitdaging

Na een Europese aanbesteding zijn we gekozen als de AV system integrator voor de nieuwbouw Mariëndaal Centre of Excellence, het hoofdkantoor van Tennet. Het gebouw telt circa 34.000 m2 vloeroppervlak over vier verdiepingen waarin allerlei duurzame maatregelen zijn verwerkt. Hierdoor is het gebouw met de BREEAM-NL score Very Good 3 sterren opgeleverd. Het inbouwpakket is volledig volgens het Cradle to Cradle principe verzorgd.

Onze oplossing

Inrichting

In het hoofdkantoor hebben we de ongeveer 60 vergaderzalen en andere presentatie- en communicatieruimtes uitgerust met audiovisuele apparatuur. Voor de ruimtes zijn een aantal vaste AV concepten geïntroduceerd die steeds model stonden voor het beoogde gebruik. BYOD en Unified Communications zijn trends die hierin standaard verwerkt zijn. Van kleinere spreekruimtes, voorzien van een interactieve touchtoepassing, tot een volwaardige conferentieruimte, met in segmenten op te delen kleinere ruimtes, zijn voorzien van verschillende AV toepassingen.

Unified communications

Unified communication is vertaald van webcam voor een BYOD device tot een telepresence room voor hoogwaardige videoconferencing. In de entree en verdere afdelingen is beeldschermcommunicatie ingezet voor het welkom heten van bezoek, het informeren van medewerkers maar ook voor het communiceren van facilitaire informatie als vertrektijden van OV zoals bus en trein en de actuele verkeerssituatie. Bijzonder indrukwekkend is de toegepaste 98-inch touchtable welke o.a. is ingezet als interactief medium voor cartografische toepassingen. Alle AV techniek wordt steeds op een bijzonder gebruikersvriendelijke wijze bediend middels een app op een Apple iPod touch. De toepassing is hiermee ook geheel op afstand te monitoren en door een helpdesk te bedienen en te beheren.

Over TenneT

Tennet is een toonaangevende Europese netwerkbeheerder van het hoogspanningsnet. Zij beheert het transport van elektriciteit door heel Nederland en een deel van Duitsland. Daarmee is het bedrijf volledig verantwoordelijk voor de elektriciteitsvoorziening van 41 miljoen eindgebruikers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem, en er zijn regiokantoren in Waddinxveen, Weert en Hoogeveen.