Thales – Livestream

Een talkshow bij wijze van interne meeting, en ook nog eens online te volgen via een livestream. Supertof idee van Thales, maar er komt de nodige techniek bij kijken. Gelukkig zijn onze mannen en onze pop up studio gemaakt voor dit soort klusjes!

Klant

Thales

Uitdaging

Zakelijk evenement

Bijzonderheden

Livestream

De uitdaging

We hebben een interne nieuwjaarsbijeenkomst van Thales Nederland mogelijk gemaakt in de vorm van een talkshow, die ook nog eens te volgen was via een livestream! De talkshow moest goed te volgen zijn voor de mensen ter plaatse, maar ook online voor de mensen die niet aanwezig waren. Wat vraagt dat van ons? Onze pop-up studio die van alle gemakken voorzien is als het gaat om het technisch ondersteunen van dergelijke zakelijke evenementen én de manschappen die, met ieder hun rol, het evenement technisch in goede banen leiden. 

Onze oplossing

Pop-up studio

Het originele idee om een dergelijke interne bijeenkomst in de vorm van een talkshow te doen past perfect in ons straatje. Onze pop-up studio, voorzien van in dit geval zes 65 inch schermen, drie PTZ camera’s, vijf speakers, acht microfoons én de nodige lampen/spots, komt hier goed van pas. Voor ons bijzonder dat we tijdens dit evenement gebruik hebben gemaakt van een losse schoudercamera, om zo niet gebonden te zijn aan de tafel tijdens de talkshow. Een regieset en een mengtafel maken onze pop-up studio compleet. Met de regieset wordt tijdens het evenement constant de regie gehouden over de verschillende camera’s. Zijn de juiste personen in beeld? Moeten we nu juist in- of uitzoomen? Tot slot zorgt de mengtafel er voor dat het geluid goed is, zowel op locatie als op de livestream. Zo kunnen microfoons of speakers makkelijk harder of zachter worden gezet voor een optimale verstaanbaarheid.

Team

Naast de audiovisuele techniek die we inzetten om zakelijke evenementen als deze talkshow te realiseren, zijn onze mannen ter plaatse nog belangrijker. Allereerst communiceren we uiteraard goed met onze klanten. Zo stemmen we vooraf met elkaar het draaiboek af en wordt bijvoorbeeld content aangeleverd die tijdens de (online) uitzending, in de vorm van bijvoorbeeld een sheet, wordt getoond. Als vervolgens alle deelnemers voorzien zijn van een microfoon en een zender, kan de onderlinge teamprestatie beginnen. Tijdens het evenement heeft ieder zijn eigen rol, zo is er iemand verantwoordelijk voor het beeld, iemand voor het geluid en iemand voor het instarten van de content op het gewenste moment. Maar ook de mogelijkheid om de livestream online te volgen is, aan de hand van een domein en de juiste netwerkondersteuning, door één van onze collega’s gerealiseerd.

Thales over Fidato

”Ik hoef me tijdens zulke evenementen nooit druk te maken over de techniek. Het voelt dan ook veilig wanneer die mannen van Fidato er zijn, want dan kan ik me zorgen maken over de inhoud, zoals de presentatie in dit geval. De communicatie met de technische mannen ter plaatse is altijd goed en het werkt erg prettig samen!” 
Debby Hogeweg – Communicatie Thales 

Toegepaste oplossingen

Over Thales

Thales is een internationaal bedrijf dat in Nederland operationeel is met ongeveer 2000 medewerkers. Het bedrijf ontwerpt en produceert professionele elektronica voor defensie- en beveiligingstoepassingen, zoals radartechnieken. Thales is producent van onder andere het bekende afweersysteem Goalkeeper. Daarnaast levert zij geïntegreerde oplossingen op het gebied van cyber security.