Thales

We hebben het High Tech Systems Park, een initiatief van Thales audiovisueel ingericht. In totaal zijn zo’n 80 ruimten voorzien van audiovisuele techniek op maat en hebben we in de behoefte aan breed inzetbare presentatieapparatuur voorzien.

Klant

Thales

Uitdaging

Inrichting 80 ruimten

Bijzonderheden

High Tech Systems Park

De uitdaging

We hebben op het High Tech Systems Park, een initiatief van Thales, na een aanbesteding verschillende (audiovisuele) inrichtingen bewerkstelligd op de zogeheten innovatiecampus. Het ontwerp van het park geeft vorm aan de wens van Thales om een stimulerende werkomgeving te creëren, zowel voor haar eigen medewerkers als voor andere bedrijven.  Verschillende ruimten over meerdere gebouwen zijn voorzien van diverse audiovisuele toepassingen, met in het achterhoofd toegankelijke presentatiemogelijkheden. 

Onze oplossing

Inrichting

In totaal zijn over verschillende gebouwen zo’n 80 ruimten ingericht. De vraag naar breed inzetbare presentatieapparatuur vulden we in met een integraal systeem waarmee vanaf diverse apparaten kan worden gepresenteerd. Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van flatscreens als presentatiemedium en in verschillende maatvoeringen is hierbij steeds de bij de kijkafstand passende beelddiagonaal ingezet. Grotere ruimten voorzagen we van een projectieopstelling welke dan weer op eenzelfde wijze wordt bediend als de ruimten met flatscreens. In de ‘Experience Room’ zijn verschillende AV technieken gebruikt om de producten en toepassingen van Thales te kunnen presenteren en beleven. De samenwerking beslaat, naast de installatie van de gehele audiovisuele techniek en het bijbehorende onderhoud, ook de dienstverlening voor tijdelijke behoeften voor inhuur en evenementen.

Unified communication

Niet alleen de vaste thin client, maar ook BYOD devices van gasten kunnen worden aangesloten op de presentatieapparatuur. De systemen zijn geïntegreerd in de ruimte, waardoor de vergaderzalen ook kunnen worden gebruikt zonder dat apparatuur zichtbaar is. In de tafel is hier voor een universeel aansluitpunt geïntegreerd met steeds vast uittrekbare bekabeling. Daarnaast is draadloos verbinden in vrijwel elke ruimte toegepast. Door het gebruik van een softclient op een Thales PC, kunnen medewerkers van het bedrijf eenvoudig gebruik maken van Unified communication videocommunicatie. Ook gebruikt Thales nu narrowcasting, waarmee bezoekers en medewerkers geïnformeerd worden. In de ontvangsthal wordt het laatste bedrijfsnieuws getoond en in het bedrijfsrestaurant is het dagelijkse menu te lezen op centraal geplaatste schermen. Bij de entree heet een videowall de bezoekers welkom.

Over Thales

Thales is een internationaal bedrijf dat in Nederland operationeel is met ongeveer 2000 medewerkers. Het bedrijf ontwerpt en produceert professionele elektronica voor defensie- en beveiligingstoepassingen, zoals radartechnieken. Thales is producent van onder andere het bekende afweersysteem Goalkeeper. Daarnaast levert zij geïntegreerde oplossingen op het gebied van cyber security.