Van der Valk

We hebben voor van der Valk, vestiging Tiel, verschillende ruimten van audiovisuele techniek voorzien. In een grote zaal hebben we bijvoorbeeld drie projectieschermen opgehangen. Verder is het gebouw toegankelijk gemaakt door het BYOD-principe en de implementatie van narrowcasting,

Klant

Van der Valk

Uitdaging

Inrichting vergader- en presentatieruimten

Bijzonderheden

Narrowcasting

De uitdaging

Bij hotelketen Van der Valk hebben we, in de groots verbouwde vestiging in Tiel, een grote hoeveelheid vergader- en presentatieruimten ingericht. Hierbij is een diversiteit aan toepassingen gebruikt om een zo breed mogelijk publiek te bedienen. De vergaderzalen variërend van een kleinere spreekkamer, boardroom tot gigantische congreszaal zijn voorzien van de meest geavanceerde audiovisuele apparatuur.

Onze oplossing

Inrichting

Op de begane grond van het hotel bevindt zich een tweetal grote zalen, waarvan één is uitgerust met een drietal parallel geschakelde projectieschermen. Deze zaal is flexibel in te delen dankzij de mobiele wanden. In het vergaderzalencomplex bevindt zich een aantal kleinere zalen en de boardrooms voor vergader- en presentatiedoeleinden, waaronder een zaal met complete touch-functionaliteit. In de kleinere vergaderzalen zijn besturingssystemen in de tafel geïntegreerd. Ook bevindt zich verder in het complex een aantal grote en kleinere zalen, die in te zetten zijn voor bijvoorbeeld presentaties of netwerkbijeenkomsten, welke los of in combinatie met cateringservice zijn te gebruiken.

BYOD en narrowcasting

Na gedegen onderzoek heeft van der Valk gekozen voor het bieden van de mogelijkheid van het draadloos verbinden van BYOD-apparatuur van de klant. Zo kunnen bezoekers eenvoudig toegang krijgen tot bijvoorbeeld presentatieapparatuur, zonder dat ze daar laptops/tablets en dergelijke voor nodig hebben van de gastheer. Aan de hand van de nieuwste Barco Clickshare toepassingen is het aansluiten van een kabel niet langer nodig.

Om de bezoekers te informeren is daarnaast gebruik gemaakt van narrowcasting, waarmee de zalenreservering wordt doorgegeven. De schermen in het hotel maken bezoekers direct duidelijk welke zaal op welk moment is gereserveerd voor welke afspraak. Handig! 

Toegepaste oplossingen

Over van der Valk

Van der Valk Tiel is onderdeel van Van der Valk Hotels & Restaurants, een Nederlandse horecaonderneming. Het familiebedrijf is opgericht in 1939 in Voorschoten. Inmiddels is Van der Valk uitgebouwd tot een internationaal concern, met 68 vestigingen in Nederland en 30 vestigingen in het buitenland, waaronder in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten.