Volvo

De belichting van een spreker is van groot belang en was één van de wensen van Volvo. Hoe?

Klant

Volvo

Uitdaging

Belichting spreker

Bijzonderheden

Verlichting

De uitdaging

Volvo heeft op het hoofdkantoor een inpandige showroom welke voor meetings, presentaties en partijen wordt gebruikt. Na een eerdere uitbreiding met camera’s door Fidato was er behoefte aan een betere belichting van de spreker, welke altijd op het podium voor het scherm staat. Het neerzetten van losse verlichtingsstatieven is niet ideaal en vaste montage aan het plafond niet eenvoudig in verband met gestukt plafond. Hier dan ook gelijk de uitdaging. Er was wel een bestaande spanningsrail waar misschien gebruik van kan worden gemaakt.

Onze oplossing

NatureConnect

Als oplossing heeft Fidato samen met Signify, wereldleider op het gebied van verlichting, de NatureConnect-verlichting aangeboden waarbij inderdaad gebruik kon worden gemaakt van de bestaande rail.

NatureConnect is een propositie waarbij de verlichting voor binnenruimtes opnieuw is benaderd. Voor ruimtes waar daglicht niet kan komen, is NatureConnect het antwoord. De verlichting bootst namelijk daglicht na door de dagelijkse patronen van de zon te simuleren en repliceert een zicht op de hemel met behulp van lichtrecepten.

Zo draagt NatureConnect bij aan de beleving van ruimtes, zoals ook de showroom bij Volvo.

Verlichtingsoplossing

Door het realiseren van deze verlichtingsoplossing is de kwaliteit van videoconferenties en streamingsessies sterk verbeterd omdat de spreker nu duidelijk en natuurlijk naar voren komt en voor online deelnemers goed te zien is.

Naast de juiste software, goede audiovisuele technologie en eenvoudige bediening, is een juiste verlichting van groot belang voor presentaties.

Over Volvo Nederland

Vanaf het allereerste begin is Volvo Cars een merk voor mensen die geven om de wereld én degenen om hen heen.

Onze missie: het leven gemakkelijker, beter en veiliger maken voor iedereen.