Weener XL

We zijn trots op de audiovisuele inrichting van het nieuwe pand van Weener XL, omdat we door een nauwe samenwerking en een klantgerichte aanpak een moderne werkplek hebben gecreëerd die het ‘work anywhere concept’ waar Weener XL naar streeft mogelijk maakt.

Klant

Weener XL (gemeente Den Bosch)

Uitdaging

Gebruiksvriendelijk inrichten geheel nieuw pand

Bijzonderheden

Implementatie ‘work anywhere’-concept

De uitdaging

In het oude pand van Weener XL waren de ruimtes uitgerust met gedateerde audiovisuele faciliteiten. Het gebruiksgemak was laag en er was een groot gebrek aan uniformiteit: iedere ruimte vroeg een andere manier van bedienen. Dat was voor medewerkers onhandig en inefficiënt. Weener XL stelde ons voor een duidelijke uitdaging: Realiseer binnen het gestelde budget een volledig nieuwe audiovisuele inrichting waarbij gebruiksvriendelijkheid voorop staat. 

Dit vroeg om een zorgvuldige planning en een kritische selectie van apparatuur en systemen die niet alleen aan de technische eisen voldeden, maar ook intuïtief bedienbaar waren voor alle gebruikers, ongeacht hun ervaring met AV-technologie

Onze oplossing

Klant mee naar leveranciers

Om te voldoen aan de budgeteisen en MVO-doelen hebben we eerst gekeken welke bestaande apparatuur hergebruikt kon worden. Vervolgens hebben we de gebruikersgroep van Weener XL meegenomen naar diverse leveranciers om verschillende audiovisuele oplossingen in actie te zien. Zo konden ze de technologie zelf ervaren en hadden ze later een goed beeld bij de oplossingen die we opnamen in onze voorstellen. We lichtten de voorstellen ook altijd persoonlijk toe, waarbij we nauw samenwerkten met de klant om de meest passende oplossingen te vinden binnen het gestelde budget. 

Gebruikte technologie

Uiteindelijk voorzagen we alle vergaderruimtes van video conferencing-apparatuur die hybride vergaderen mogelijk maakt. Verspreid door het pand hingen we schermen op waar allerlei informatie op getoond kan worden. Aan de buitenkant van alle vergaderruimtes installeerden we roombooking-schermen die laten zien of een ruimte bezet is of niet. 

Resultaat

In de zomer van 2023 leverden we dit mooie project met succes op. Alle installaties functioneren perfect en de tevredenheid bij de gebruikers is hoog. Het nieuwe pand van Weener XL beschikt nu over toekomstbestendige vergaderfaciliteiten. Daardoor werd hun visie van het ‘work anywhere-concept’ realiteit. Dankzij onze audiovisuele inrichting heeft Weener XL nu een werkomgeving die volledig is afgestemd op de dynamische behoeften van gebruikers en beheerders. 

 

Succesvol samenwerken

Bij Fidato begrijpen we hoe belangrijk een geavanceerde, makkelijk te bedienen audiovisuele inrichting is voor modern samenwerken. De realisatie van de audiovisuele inrichting voor het nieuwe pand van Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, laat goed zien hoe we gebruiksvriendelijkheid en hybride werk bij elkaar brengen. 

Dit project toont onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid en is een goed voorbeeld van hoe succesvol digitaal samenwerken eruitziet. 

“Bij Weener XL wisten we goed wat we wilden hebben. Fidato kent de markt en heeft de deskundigheid om passende oplossingen te selecteren en te installeren. De productkennis die ze meenamen was in dit project een groot voordeel. Hun monteurs weten waar het over gaat en zijn zeer servicegericht.”  

– Carl van de Pol, projectleider/adviseur informatiemanagement –

Over Weener XL

Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente s-Hertogenbosch en zet zich in om gelijke kansen op bestaanszekerheid te realiseren voor alle inwoners van de gemeente, met de mens centraal in alles wat ze doen. Weener XL gelooft dat werken belangrijk is voor iedereen. Niet alleen voor inkomen maar ook voor de structuur, plezier, en voldoening die het biedt.