Gelders Archief

We hebben een totaalconcept geboden voor diverse doeleinden. Vergaderruimten, maar ook een interactieve beleving van het archief waren onderdeel van dit project!

Klant

Gelders Archief

Uitdaging

AV toepassingen meerdere ruimten

Bijzonderheden

Interactieve videowall

De uitdaging

Na een aanbesteding zijn we gekozen om het Gelders Archief te voorzien van de nodige audiovisuele technieken. Naast de wens om toegankelijk en gebruikersvriendelijke werk- en vergaderruimten te gebruiken, wilde de klant ook een interactieve manier aanbieden om op een andere manier een kijkje te nemen in het archief. 

Onze oplossing

Interactieve videowall

We hebben een mooi, interactief concept gerealiseerd om eens op een andere manier een kijkje te nemen in het archief. In de entree zijn een tweetal videowalls, een van 3.2m bij 1.8m en een van 5.2m bij 1.8m, geïnstalleerd. Deze geven doorlopend een presentatie weer en biedt daarnaast de bezoekers ook wat extra’s: de opzet is interactief en vanaf een reeks Ipads kan er, individueel of in interactie met de videowall, worden gepresenteerd en content worden gedeeld. Dit maakt de ruimte ook geschikt voor bijvoorbeeld interactieve presentaties met grotere groepen mensen. De verbindingen van deze geïntegreerde technieken zijn draadloos en zorgen daardoor niet voor extra ruis in de betreffende ruimte.

Auditorium

We hebben ook het Auditorium van het Gelders Archief voorzien van hoogstaande, audiovisuele techniek. Deze ruimte kan zowel voor interne doeleinden worden gebruikt als voor externe partijen die bijvoorbeeld een lezing of een presentatie willen houden. De aanwezige techniek is hiervoor tweeledig toe te passen: in een basistoepassing voor normaal gebruik waarbij vrijwel alles is geautomatiseerd, of in een geavanceerde modus voor een bediening door een technicus met uitgebreide handmatige instelmogelijkheden voor beeld, licht en geluid.

Toegepaste oplossingen

Over het Gelders Arcief

Het Gelders Archief is beheerder van digitale en fysieke collecties archieven van de provincie Gelderland. In het archief worden stukken vanaf de 11e eeuw beheerd. In het archief worden zowel publieke als persoonlijke stukken beheerd. Het oudste archiefstuk uit de collectie is een excuusbrief uit 1076.