Hogeschool Rotterdam – Drijvend Paviljoen

‘Ontwerp en lever een multifunctionele, gebruikersvriendelijke audiovisuele oplossing op een unieke locatie, geschikt voor presenteren, confereren en lesgeven. Zorg dat de inrichting een echte experience is en recht doet aan de bijzondere locatie in beeld, licht en geluid.’

Klant

Hogeschool Rotterdam - Drijvend Paviljoen

Uitdaging

Multifunctionele experience

Bijzonderheden

Locatie in haven

De uitdaging

Het was een behoorlijke uitdaging die de Hogeschool Rotterdam ons gaf. Maar wel een die goed past bij onze waarden. Dus bedachten we een totaaloplossing die deze fantastische locatie geschikt maakt als inspirerende onderwijsvoorziening, eventlocatie en een bijzondere plek van inspiratie en verbinding. 

De Hogeschool Rotterdam had de ambitie om een unieke, multifunctionele onderwijsomgeving te creëren, ver weg van de traditionele klaslokalen. Aan ons dus de opdracht het Drijvend Paviljoen te transformeren naar een dynamische leeromgeving én evenementenruimte, uitgerust met state-of-the-art audiovisuele technologieën. Een locatie die niet alleen inspireert door zijn unieke ligging in de haven, maar ook door de hoge kwaliteit van faciliteiten. 

Onze oplossing

Hogeschool Rotterdam - Drijvend Paviljoen - met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Drijvend Paviljoen

Op een plek waar technologie, duurzaamheid en onderwijs zo mooi samenkomen wilden wij extra ons best doen om met een perfecte oplossing te komen. Om een omgeving te maken die ruimte biedt aan presentaties, conferenties, entertainment en onderwijs en daarbij ook nog eens visueel aantrekkelijk is, moesten we al onze creativiteit aan het werk te zetten. Daarbij wilden we de installatie, zoals we dat altijd doen, gebruikersvriendelijk maken zodat medewerkers bij gebruik geen technische ondersteuning nodig hebben. 

Bioscoopwaardig scherm

We begonnen met beeld. En daarbij mikten we op maximale beleving met een bioscoopwaardig scherm van 7 meter breed plus een 4K-projector die in staat is het beeld op verschillende manieren in te richten. Zo kun je bijvoorbeeld video tonen naast een presentatie, of meerdere beelden naast elkaar laten zien. Het scherm kan natuurlijk ook in zijn geheel gebruikt worden om het publiek totaal onder te dompelen in de beelden. 

 

Ultieme beleving

7.1 Dolby Surround  

Het 7.1 Dolby Surround-systeem dat we installeerden is een goede manier om betrokkenheid tijdens evenementen en colleges te verhogen. Speakers rondom verspreiden het geluid ruimtelijk, waardoor bezoekers het gevoel hebben midden in de actie te zitten. Ook achter in de zaal.  

Verlichting maakt het compleet 

In het auditorium hebben we extra aandacht besteed aan de verlichting. Spotlights zetten de spreker fraai in het licht en de meerkleurige verlichting die de ruimte rondom verlicht maakt de ervaring voor de bezoeker compleet. 

Hogeschool Rotterdam - Drijvend Paviljoen - met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Toegepaste oplossingen

Hogeschool Rotterdam - onderwijsinstelling - logo

Over Het Drijvend Paviljoen

Van den Brink: ‘Het Drijvend Paviljoen wordt wereldwijd gezien als voorbeeld van hoe kan worden omgegaan met aanpassing aan de stijgende zeespiegel en bouwen op het water. Gebouwen als dit dragen bij aan het realiseren van een veerkrachtige stad. We zijn dan ook erg verheugd dat we vandaag de overeenkomst met de gemeente hebben kunnen bekrachtigen.’

Met de komst van het Drijvend Paviljoen verbreedt Hogeschool Rotterdam de mogelijkheden en faciliteiten voor onder meer onderwijs, evenementen, bijeenkomsten, seminars, openbare lessen, congressen etc. Het beschikken over een dergelijke ruimte levert grote voordelen op voor de hogeschool. Bovendien ontstaat daardoor in de bestaande ruimten op RDM Campus weer meer plek voor studiefaciliteiten, onderwijs en leerplekken.