Hogeschool Rotterdam – Kralingse Zoom

Voor de nieuwe locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam is Fidato gevraagd een auditorium multifunctioneel in te richten.

Klant

Hogeschool Rotterdam - Kralingse Zoom

Uitdaging

Multifunctioneel auditorium

Bijzonderheden

Videoconference met meerdere beelden naast elkaar

De uitdaging

In april 2020 werd er begonnen aan de sloop van een reeds gesloten oud deel van de locatie Kralingse Zoom en werd het ontwerp van het nieuwe Bouwdeel C gepresenteerd. Dit jaar is het nieuwe gedeelte in gebruik genomen. Aan Fidato de vraag of hiervoor een multifunctioneel auditorium kon worden bedacht en gerealiseerd.

Onze oplossing

Hogeschool Rotterdam - Kralingse Zoom - met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Draadloos presenteren

Het auditorium werd voorzien van een gebruikersvriendelijke AV oplossing geschikt voor presenteren, lesgeven, events en hybride gebruik. Middels 4K projectie wordt in een multiwindow layout iedere gewenste bron weergegeven. (Draadloos)presenteren en videoconference met de unieke mogelijkheid meerdere beelden gelijktijdig naast elkaar te tonen. In nauwe samenwerking met de architect werd een verlichtingstoepassing geleverd en een krachtig linearray geluidssysteem welke geen afbreuk doen aan de uitstraling van de ruimte. 

Besturingssysteem

Om het geheel eenvoudig te kunnen bedienen is een besturingssysteem geïnstalleerd met een maatgemaakte bediening. Deze bediening werkt op gebruikersniveau met slechts een enkele druk op een knop voor de gewenste toepassing. Maar ook op regisseurs niveau waarmee meer handmatig geschakeld kan worden voor de veeleisende gebruiker met een verdergaande kennis van techniek.  

Naast het Auditorium werden tientallen lokalen en grotere lesruimtes voorzien van een passende AV oplossing. 

Hogeschool Rotterdam - Kralingse Zoom - met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
Hogeschool Rotterdam - onderwijsinstelling - logo

Over Hogeschool Rotterdam

De Hogeschool Rotterdam Kralingse Zoom is de thuisbasis van bijna alle economische opleidingen die zijn ondergebracht in de Hogeschool Rotterdam Business School. Het is een inspirerende en duurzame onderwijsomgeving, waar de beste economen en bedrijfskundigen van de toekomst worden opgeleid.