Radboud Universiteit

We verzorgden de totale audiovisuele inrichting van verschillende gebouwen van de Radboud Universiteit Nijmegen, waaronder het Erasmusgebouw en het Elinor Ostrom gebouw. Denk aan de installatie van techniek in auditoria, leslokalen, projectruimten en vergaderzalen.

Klant

Radboud Universiteit

Uitdaging

Inrichting diverse onderwijsgebouwen

Bijzonderheden

Collaborative learning

De uitdaging

Na een intensief aanbestedingstraject sloegen we de handen ineen. We verzorgden de totale audiovisuele inrichting van verschillende onderwijsgebouwen voor de Radboud Universiteit Nijmegen. De uitrol van dit project betrof onder andere de inrichting van 61 ruimtes, waaronder een grote en een aantal kleinere collegezalen, projectgroepruimtes, vergaderruimtes en ruimtes met interactieve faciliteiten.

Onze oplossing

Collaborative learning

Omdat het ‘nieuwe leren’ zich steeds meer richt op samenwerken hebben we collaborative werkgroepruimten ingericht met Barco WeConnect-systemen waarbij studenten in groepsvorm aan hun opdrachten kunnen werken. Hierbij kan eenvoudig en snel draadloos worden verbonden met elk willekeurig device. Het beeld van de werkgroep wordt op een touchscreenmonitor overgenomen waarop de groep het werkstuk of project uitwerkt dan wel presenteert. Hierbij kan de docent op zijn/haar device alle werkgroepen volgen en, voor zover wenselijk, het beeld van een willekeurige werkgroep op alle andere monitoren plaatsen of op de grote klassikale monitor overnemen. ‘Het ultieme model van samenwerken in een digitale leeromgeving.’

Hoogwaardig en toegankelijk

De grote collegezaal heeft een eigen regieruimte en is voorzien van alle moderne audiovisuele middelen welke zo geïmplementeerd zijn dat deze niet afleiden en bovendien eenvoudig te bedienen zijn. Een geluidsinstallatie als maatwerkoplossing levert, naast een uitstekende muziekweergave, ook een perfecte spraakverstaanbaarheid. Alle 61 ruimten zijn daarnaast voorzien van een geautomatiseerd (Crestron) besturingssysteem. De gehele besturing is gekoppeld aan het KNX-gebouwbeheerssysteem waardoor de besturings- en beheerssystemen volledig zijn geïntegreerd en geautomatiseerd wat de gebruiksvriendelijkheid van de zalen naar het hoogste niveau brengt.

Over de Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit Nijmegen is een onderwijsinstelling met zeven faculteiten en ruim honderd opleidingen (bachelor en master). De universiteit telt 4.921 medewerkers en 20.967 studenten, waarvan een groot deel internationaal. De Universiteit en het Radboud Universitair Medisch Centrum zijn gevestigd op het Nijmeegse landgoed Heijendaal.