Universiteit Twente

De Universiteit Twente vroeg ons om het aanwezige projectscherm te vervangen door een LED Wall.

Klant

Universiteit Twente

Uitdaging

LED Wall

Bijzonderheden

Geluidsarme wall

De uitdaging

Universiteit Twente verzocht ons een voorstel te maken voor het vervangen van het aanwezige projectiescherm door een LED Wall in hun promotiezaal genaamd Waaier 4.

Onze oplossing

Universiteit Twente - promotiezaal - met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

LED Wall kabinetten

Ons advies: een Philips 1,2 pixel LED-Wall van 7,5 m2 met een totale afmeting van 3,65 x 2,05 meter. Een energiezuinige wall want de dynamische energiebesparingsfunctie van Philips Professional Displays detecteert op dynamische wijze zwarte inhoud en onderbreekt de stroom naar de LED’s die zwarte inhoud weergeven. Deze energiebesparingsfunctie bespaart tot 25%-40% stroom ten opzichte van standaard LED-displays op de markt. De LED Wall kabinetten zijn voorzien van een zogeheten Aluminium Die Cast behuizing die ervoor zorgt dat er geen vervorming ontstaat binnen de panelen door temperatuurverschillen wanneer de LED Wall aan- of  uitschakelt. Voordeel voor de promotiezaal is dat de LED kabinetten geen actieve ventilatoren bevatten om de panelen te koelen waardoor de wall geluidsarm is.

Universiteit Twente - promotiezaal - met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato

Active Health Monitoring

Ook maakt Philips gebruik van ‘Active Health Monitoring’. Deze functie maakt onderhoud en vervanging van onderdelen voorspelbaar, snel en efficiënt, waarbij het probleem en de locatie ervan in realtime worden vastgesteld. Werkt zowel on- als offline – een onmisbare oplossing voor eigenaars van beeldschermen met meerdere locaties.  nieuwste technologische mogelijkheden.

Universiteit Twente - promotiezaal - met audiovisuele oplossingen (av) van Fidato
Logo University of Twente - Fidato

Over UTwente

De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen. Wat onze wetenschappers, docenten en studenten karakteriseert is een nieuwsgierige, ondernemende mindset en een sterke verbondenheid met anderen die ook deze mindset omarmen.