Nacht van de Architectuur 2023

Vorige maand vond de 20e editie van de Nacht van de Architectuur 2023 plaats in Arnhem. Net als bij voorgaande edities was Fidato weer verantwoordelijk voor de productie van het beeld, licht en geluid. Voor dit event hebben we deze keer een voormalige steenfabriek omgetoverd.

Van bouwval naar topevenement

Grote lege hallen audiovisueel omtoveren voor een eenmalig event; beton en staal, geen voorzieningen, geen stroom, gaten in het dak, vogels en vleermuizen, geen verwarming, etc.      Klinkt als een mooie uitdaging toch? 

Dankzij de inzet van het Fidato-team, is het gelukt om de fabriek voor één avond geschikt te maken voor een volwaardig inhoudelijk programma met diverse presentaties en een optreden van een sopraan begeleid op vleugel. Binnen een tijdsbestek van één (weliswaar hele lange) dag is het hele evenement op- en afgebouwd en toverden we een lege steenfabriek om tot een prachtige sfeervolle locatie met beeld, licht en geluid!

Voor de ongeveer 400 aanwezigen – architecten, stedenbouwkundigen, bouwers, ontwikkelaars en bestuurders – werd het een onvergetelijke ervaring. 

20e editie van de Nacht van de Architectuur 2023 plaats in Arnhem. Net als bij voorgaande edities was Fidato weer verantwoordelijk voor de productie van het beeld, licht en geluid.

Markant gebouw

Dit evenement wordt ieder jaar in een verrassende spraakmakende locatie georganiseerd. Vorig jaar in de Eusebiuskerk, dit jaar de voormalige steenfabriek in Meijnerswijck. Een markante locatie vol verhalen en historie die in de toekomst zal worden omgetoverd tot een inspiratie- en bezinningsplek. Dit was misschien wel de laatste kans om deze plek nog een keer in de huidige vorm te bezoeken.

De Nacht voor de Architectuur 2023 is er één voor in de boeken.