Videoconference en AI (Artificial Intelligence)

Nu ‘op afstand’ werken een blijvertje is, verwachten we steeds meer van goede videoconference oplossingen. Videoconference voegde het menselijk aspect al toe aan digitale communicatie en AI doet daar nog een schepje bovenop.

Het feit dat je met videoconference elke deelnemer persoonlijk kunt aanspreken en de reacties kunt zien, stelt mensen op hun gemak. Dat is een must voor zinvolle gesprekken en komt het samenwerken ten goede. 

De techniek staat niet stil… camera’s met automatische zoom en speaker tracking geven een nog betere ‘audiovisuele’ ervaring. En wat dacht je van het actief volgen van de spreker, automatische belichting en focus, plaatsen van namen dankzij gezichtsherkenning, real-time ondertiteling en/of vertaling?  Verder zien we nu ook AI-oplossingen die een natuurlijke afwisseling geven tussen een shot van de spreker en een overzichtsbeeld van alle deelnemers, zonder dat je daar iets aan hoeft te doen; alsof je naar een live tv-uitzending kijkt.

Verschillende merken zoals Yealink, Neat, Logitech, Shure en Huddly spelen hier handig op in en we voorzien dat de ontwikkeling dankzij AI nog wel even doorgaat. Op zich al een uitdaging om binnen alle mogelijkheden en van alle merken de juiste oplossing te kiezen. Om nog maar niet te spreken van het integreren van zowel video als audio en het goed kunnen beheren van dit soort systemen.

Wij helpen u graag op weg om te kiezen voor de beste totaaloplossing in de wereld van videoconference en AI.