Te gek! Een 4 meter doorsnede LED-ring

Soms komt er in het leven van een AV-specialist een hele bijzondere uitdaging langs. De audiovisuele invulling van het Amsterdamse grachtenpand van enviolo was er zo eentje.

De high-tech producten van enviolo (ze maken zelfs een automatische versnellingsbak voor fietsen!) vragen om een passende high-tech uitstraling. Daarom wilden ze graag een cirkelvormig display aan het plafond van de open werk- en eventruimte op de begane grond van hun statige grachtenpand. Te gek? Voor ons niet.

Denken in oplossingen

Als een opdrachtgever iets bijzonders wil, denken we graag mee. We vonden de oplossing in een grote LED-ring, opgebouwd uit 195 flexibele LED-panelen met een pixelpitch van 2.5, die op die kijkafstand zorgt voor rijke, scherpe beelden.

De techniek achter de LED-panelen is vervolgens onzichtbaar weggewerkt in de 20 cm dikke behuizing die aan de binnenkant zwart gepoedercoat is. De ring heeft een totale diameter van maar liefst 4 meter, bestaat uit drie delen die naadloos in elkaar overlopen die samen een doorlopend beeld vormen.

Zorgvuldige montage

De montage van een dergelijke LED-ring vraagt om concentratie en perfect teamwork. Vooral de montage van de grote onderdelen, die naadloos op hoogte gemonteerd worden, moest uiterst zorgvuldig worden aangepakt. Een kier van een paar millimeter tussen de onderdelen doet afbreuk aan het effect van de ring.

We zetten eerst de drie delen op mobiele liften, zodat we ze op een comfortabele werkhoogte aan elkaar konden monteren. Daarna draaiden we de liften langzaam en met veel zorg omhoog en bevestigden de ring op de vier ankerpunten aan het plafond. Na het plaatsen van de laatste panelen was de ring klaar voor gebruik. Een spectaculair gezicht én een mooie teamprestatie met als eindresultaat een echte eyecatcher om trots op te zijn.

Meer over ons werk lees je bij Projecten. Wil je weten wat we nog meer kunnen doen en installeren, kijk dan bij Oplossingen.