Barcelona, here we come: op naar ISE 2024

Op zoek naar de mooiste innovaties op ISE 2024 

Van 30 januari tot en met 2 februari bezoekt een groep Fidato-collega’s Integrated Systems Europe, de grootste AV-beurs ter wereld. Wij doen daar hier op het Fidato-blog verslag van. In dit eerste blog vertelt een aantal van hen waar ze zich het meest op verheugen.  

Als er één gebeurtenis is waar de hele AV-wereld het hele jaar naar uitkijkt, dan is het de ISE: Integrated Systems Europe in Barcelona. ISE is de grootste AV-beurs ter wereld en alle belangrijke producenten van AV-technologie komen hun nieuwste innovaties laten zien in zeven Technology Zones van smart building tot audio en van onderwijstechnologie tot digitale displays. 

Maar een centrale rol is er dit jaar voor Multi-Technology: drie hallen gevuld met innovaties die meerdere technologieën samenbrengen en zo totaal nieuwe ervaringen scheppen voor hybride werken, entertainment en onderwijs. Het zal niemand verbazen dat AI hierbij een belangrijke rol speelt dit jaar. 

Nieuwe antwoorden op vragen van klanten 

Een enthousiaste groep Fidato-collega’s staat te trappelen om in Barcelona de beursvloer op te gaan, nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Nergens anders krijg je de kans om in een paar dagen de laatste innovaties te zien en beleven op gebieden als programmeren, AV over IP, videoconferencing en werkplekbeheer. 

Natuurlijk lopen we daar rond met de vragen van onze klanten in ons achterhoofd, maar we houden ook onze oren en ogen open voor onverwachte noviteiten die in de toekomst waarde kunnen hebben. In ieder geval komen we terug met nieuwe inzichten en ideeën. 

Ivo Willemsen, onze commercieel manager, zegt het zo: “Op de ISE word je in korte tijd ondergedompeld in alle nieuwe ontwikkelingen. Op de paar edities waar ik ben geweest zijn er altijd weer zaken die eruit springen en die ik bij klanten kan gebruiken. Daarnaast is het een mooie trip om collega’s in een andere, wat lossere setting te spreken.” 

“Als technisch adviseur en consulent wil ik klanten graag goed informeren,” vertelt accountmanager Jasper Schuilenburg. “Ook over de nieuwste ontwikkelingen. Daarbij vind ik het zelf ontzettend interessant om te zien wat voor nu en de nabije toekomst de nieuwste snufjes op AV-gebied zijn. En als AV-specialist kijk je toch ook naar hoe de producenten dit presenteren.” 

Technologie, maar vooral relaties 

Voor inkoper Kees Peet gaat het niet alleen om de technologie, maar ook om de mensen: “Voor mij is ISE perfecte gelegenheid om bestaande én nieuwe relaties te bezoeken en bij te praten over het afgelopen jaar. En natuurlijk te kijken naar nieuwe kansen. Iets waar ik me echt op kan verheugen! Tijdens deze dagen maak je relaties en collega’s ook op een andere, meer sociale manier mee. Dat is positief voor de zaken, maar vooral voor de onderlinge sfeer en het werkplezier. En ja, dat het in Barcelona is…heerlijk toch!?”