Bring Your Own Meeting (BYOM)

Een ruimte binnenkomen, de dongel in je laptop steken, draadloos verbinding maken met het scherm, de op het systeem aangesloten camera(’s), microfoon en speakers en binnen luttele seconden de online meeting starten.

Bring Your Own Meeting, vaak afgekort als BYOM, is een concept dat naast Native (bijvoorbeeld Microsoft Teams Room MTR) meer aan populariteit wint in de vergaderruimte. Het idee achter BYOM is dat individuen hun eigen media-apparaten, zoals laptops, tablets of smartphones, meebrengen om een video/hybride vergadering te kunnen houden. Dit concept biedt verschillende voordelen en mogelijkheden voor zowel gebruikers als organisaties:

  • Persoonlijke voorkeuren: met BYOM kunnen gebruikers hun eigen vertrouwde apparaten en platform, waar ze bekend mee zijn en die zijn afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren, gebruiken voor een hybride vergadering. Dit kan leiden tot een comfortabelere en efficiëntere gebruikerservaring. Daarbij is de oplossing platformonafhankelijk. De Unified Communications (UC) software op de laptop bepaalt het soort vergadering. Zo zijn bijvoorbeeld Microsoft Teams, Zoom, Webex en Google Meet allen mogelijk.  
  • Toegang tot eigen bestanden: door hun eigen media-apparaten te gebruiken, hebben gebruikers directe toegang tot hun persoonlijke bestanden, documenten en applicaties. Dit kan handig zijn bij het delen van informatie of het werken aan projecten.
  • Flexibiliteit en mobiliteit: BYOM zorgt voor meer flexibiliteit en mobiliteit, aangezien gebruikers niet gebonden zijn aan specifieke apparaten, UC-platform of locaties. Ze kunnen hun eigen media meenemen en gebruiken waar en wanneer ze maar willen. In de betreffende ruimte hangen monitor, camera, microfoon en luidsprekers waarmee hybride vergaderen mogelijk wordt.

  • Kostenbesparend: voor organisaties kan BYOM kostenbesparend zijn, omdat ze niet hoeven te investeren in dure videoconference-apparatuur voor alle gebruikers. In plaats daarvan kunnen ze profiteren van de reeds aanwezige technologie van de gebruikers. Ook is er geen licentie nodig van een platform omdat de laptop de verbinding maakt.
  • Veiligheids- en privacyoverwegingen: het is belangrijk om bij BYOM rekening te houden met veiligheids- en privacyoverwegingen. Het voordeel van BYOM is dat hiervoor de regels gelden die voor de laptop al van toepassing zijn.
  • Samenwerking en interactie: BYOM kan de samenwerking en interactie tussen gebruikers bevorderen, omdat ze gemakkelijk hybride informatie en content kunnen delen via hun eigen media-apparaten. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit en creativiteit binnen een organisatie.

Diverse voordelen

Kortom, Bring Your Own Meeting is een concept dat de manier waarop gebruikers toegang krijgen tot informatie en content transformeert door gebruik te maken van hun eigen vertrouwde media-apparaten. Het biedt voordelen zoals persoonlijke voorkeuren, toegang tot eigen bestanden, flexibiliteit, kostenbesparing en stimuleert bij een hybride inzet de samenwerking en interactie tussen gebruikers.

Maatwerk

De meest geschikte oplossing voor uw bedrijf wordt bepaald door uw specifieke behoeften, budget en bestaande infrastructuur; maatwerk dus. Samen komen we tot de beste keuze voor jouw organisatie. Fidato kan alles leveren van webcam, microfoons, schermen tot aan luidsprekers.

Neem contact met ons op als je benieuwd bent wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie.

 

(Beeldmateriaal beschikbaar gesteld door Barco NV)