Radar Love: presentatie hightech NL product

Bij Fidato zijn we altijd bezig met de inzet van nieuwe technologie en verleggen we graag grenzen. Onze recente samenwerking met Thales en Defensie paste daar goed bij. Om het binnenrijden van hun nieuwste mobiele radarsysteem in een grote hal de juiste sfeer te geven bouwden we een installatie op met hoogwaardige geluidssystemen, decorverlichting en ‘low fog’ rookmachines voor een dramatisch effect. 

Thales is al decennia een toonaangevende producent van militaire radarsystemen en overhandigde op 14 februari de GM200 MM/C Multi-Mission Radar officieel aan de Nederlandse Landmacht, voor een publiek van 150 mensen uit 20 verschillende landen, plus een legioen journalisten. 

Maar de presentatie moest niet alleen voor de aanwezigen meeslepend zijn. Er keken veel mensen mee via de satellietverbinding die wij ter plaatse aanlegden en die de hele presentatie scherp in beeld bracht bij geïnteresseerden over de hele wereld. 

Creatief én zakelijk 

Voordat het zover was, waren er inhoudelijke presentaties. Die vragen een hele andere sfeer en gedeeltelijk ook andere techniek. Het combineren van deze twee aspecten was een interessante uitdaging. Ook de locatie, een hal die niet per se bedoeld is voor evenementen en audiovisuele hoogstandjes, zorgde voor uitdagingen. Ook omdat het uitzenden met krachtige satellietzenders vanaf een militaire locatie aan strenge regels en voorschriften gebonden is. 

Een echte teaminspanning 

Het oplossen van de uitdagingen was, zoals bij al onze projecten, een echte teaminspanning waarbij onze special effects operator, lichtoperator en geluidstechnicus nauw samenwerkten met de opdrachtgever. Door creativiteit en inzet van de mensen van Defensie, Thales en ons team konden we ons ambitieuze plan 100% uitvoeren. Dat je daarbij af en toe moet improviseren, dat hoort erbij. Maar improviseren lukt alleen als je goed voorbereid bent en dat was, ook weer dankzij de goede samenwerking, zeker het geval. 

Het project voor Thales was niet alleen een demonstratie van wat wij het liefste doen: technisch complexe en creatief uitdagende projecten te realiseren. Het was ook een bevestiging van onze filosofie dat samenwerking en innovatie altijd hand in hand gaan. We zijn trots op wat we samen met Thales en defensie hebben neergezet en kijken uit naar toekomstige projecten voor deze opdrachtgever. Op het blog van Thales lees je hoe ze zelf op deze succesvolle dag terugkijken. 

Toepasselijke muziekkeuze… 

O, en wat draai je dan, als een van ’s werelds meest geavanceerde radarsystemen binnenrijdt op Valentijnsdag? Inderdaad: Radar Love.

Foto’s 1 en 2 zijn beschikbaar gesteld door Thales, nummer 3 en 4 door DefensieFotografie Nederland.