Schoolvoorbeeld AV in onderwijs; vier key-points

Het onderwijs was één van de eerste sectoren die de waarde zag van goede hybride ervaringen. Het is bij uitstek een sector waar presenteren en samenwerken erg belangrijk zijn. Wij richten regelmatig auditoria en leslokalen in voor onderwijsinstellingen. Aan de hand van één hele mooie geven we je vier cruciale punten voor succes. 

De locatie Kralingse Zoom van de Hogeschool Rotterdam is de thuisbasis van de Rotterdam Business School. De laatste jaren is de locatie verregaand gemoderniseerd. In het schitterende gebouw richtten wij een multifunctioneel auditorium in, plus een groot aantal leslokalen. 

Hoge eisen

De Hogeschool Rotterdam wilde in het auditorium niet alleen het beste beeld en geluid hebben, maar ook de mogelijkheid om meerdere beelden naast elkaar te tonen. Verder stonden draadloos presenteren en hybride lessen en evenementen op de lijst van eisen. Wil je aan dergelijke hoge eisen voldoen, dan zijn er vier zaken waar je in ieder geval rekening mee moet houden:

1. Het oog wil ook wat
Alle systemen moeten fraai weggewerkt zijn en geen afbreuk doen aan de uitstraling van de ruimte.

2. Bediening op maat
AV-technologie moet mensen ondersteunen en ontzorgen; gebruiksvriendelijke bediening is dus erg belangrijk.

3. Alles is hybride
Tegenwoordig is vrijwel iedere bijeenkomst een hybride bijeenkomst. We streven naar een gelijkwaardige ervaring voor alle deelnemers.

4. Je kunt het niet alleen
AV staat nooit op zichzelf. Wat wij maken, moet integreren met bijvoorbeeld domotica, smart building-faciliteiten en verlichting. Goed samenwerken is een vereiste.

Schoolvoorbeeld

Hogeschool Rotterdam Kralingse Zoom is een schoolvoorbeeld van goed gebruik van AV in het onderwijs waarbij alle cruciale aspecten bij elkaar kwamen. 

Een uitgebreider verslag vind je op onze projectenpagina.